www.medivest-nis.com

MEDIVEST  •  www.medivest-nis.com   

Kraljevića Marka 23, 18000 Niš  •  tel: 018/45-22-933   

e-mail: office@medivest-nis.com   

Medivest

  NASLOVNA     O NAMA     GALERIJA     DEŠAVANJA     NOVOSTI     KONTAKT  

 

 

DESIGN

 

 

ŠTAMPA

 

 

IZDAVAŠTVO

 

 

REKLAMNA GALANTERIJA

 

 

ORGANIZACIJA I OPREMANJE SAJMOVA

 

 

CAR KONSTANTIN I NIŠ

 

 

CENOVNIK

 

 

NARUČIVANJE

 

Medivest

 

<< nazad

 

 

 

 

drugi dan sajma - 29.02.2012

 

slika

 

 

29.02.2012.

 

linija

 

Drugog dana sajma u Paviljonu u Tvravi od 19.00 sati je poela prva promocija ili najava  knjige po radnim nazivom NEISPRIANE PRIE, autora novinara Zorana Velikoiva.

Zoran Velikovi roen 1956. u Beloj Palanci. Po vokaciji pravnik a po profesiji novinar. Kao novinar poeo da radi 1977. u Televiziji Beograd a od 1986. kao novinar Radio Niša. Dobitnik brojnih priznanja na domaim i meunarodnim festivalima dokumentarnog filma, radijskih i TV reportaa. Ve pet godina radi na poslovima informisanja u GO Medijana, ali nije ostavio novinarstvo. Od onoga  što je ostalo neobjavljeno iz notesa i sa traka napisao je zbirku pria, koje odslikavaju jedno sumorno vreme koje je došlo 90.-tih godina.

Junaci pria su obini ljudi koji svojom udnom ivotnom filozofijom odolevaju «društvenoj kataklizmi» nastaloj posle mitingovanja, ratovanja, izbora, tranzicije, privatizacija...Piše na našem junjakom dijalektu.

 

Aleksandar Mihailovi, glumac, je itao nekoliko pria koje su svojom duhovitošu, sveinom, vrcavim dosetkama obinog oveka u ne-duhovitim devedesetim godinama izazvale i osmehe i iskren smeh prisutnih, jer Velikovi piše, onako niški, sa svom ljudskom toplinom, dobrim namerama i simpatijama za te „male“ ljude iako ironino razotkriva društvenu klimu koja je sivilom bojila naše ivote u to vreme.

 

...Mnogo je dobar radio. Po njegovo kranje tano mogu da ocenim gde grmi i ide li oblak od Suvu planinu. Jer, spusti li se otuda prema Niš odma Gabrovaka reka snese ceo Gabrovac na Trošarinu i voda potopi sva auta koja se zateknu ispod podvonjak kod Nišku pivaru. Jedno vreme ak sam misleo da ga poklonim na meteorološku stanicu u Tvravu da ga koriste za prognozu.

 

slika

 

 

 

 

Sledea promocija je bila najava drugog dopunjenog i promenjenog izdanja

„KAKO I ZAŠTO ZAVOLETI JAZZ“ (Medivest, Niš)

autor: BRANISLAV MILJKOVI

 

Novo izdanje ove vredne knjige bie dopunjeno ponajviše podacima o dezu u Nišu, sadrae opširniju istoriju deza u našem gradu. U njoj e se nai i deo o filozofskim aspektima deza uopšte. Ponudjena diskografija na DVD-ima bie upotpunjena BLU REJ izdanjima. Prvo izdanje knjige je ispunilo zadate ciljeve autora, da mlade upozna sa dezom, a starijim poznavaocima deza upotpuni saznanja.

 

- Poetkom 20-og veka je u svetu muzike došlo do VELIKOG PRASKA, eksplozije koja e prouzrokovati stvaranje na stotine muzikih stilova sa kojima se u novom milenijumu susreemo svakodnevno. Taj prasak nazvan je DEZ.

- DEZ je internacionalni oblik komunikacije razliitih kultura.

- Hodoasnici DEZA proširuju granice ivljenja...

- U jezgru DEZA je kohezija „crnake i belake duše“ u optimalnom skladu umetnike ravnotee.

- DEZ poseduje slobodu izraza koji nemaju stilovi „muzike koja donosi novac“.

- DEZ je najkrvavija poezija na planeti.

- Poruka DEZA je kreativnost i sloboda, DEZ se svira iz duše, i zato Branislav Miljkovi jednostavno kae: „BUDIMO SVI SA DEZOM NA TI“.

 

linija

 

I poslednja sino, ali nikako poslednja bila je promocija etvrte knjige aforizama pod nazivom: IZVAJANE MISLI.

IZVAJANE MISLI – IV KNJIGA – izbor aforizama (Centar za kulturu i umetnost Aleksinac, 2012.)

Priredili: SLAVOMIR VASI I IVAN MATEJEVI

 

Sokratov savetnik Hipokrat je, izmedju ostalog, postao poznat po zbirci kratkih medicinskih saveta koje je naslovio A P H O R I S M O S I.

Kau i da su aforizmi kljuevi za otvaranje ljudskih duša i svesti!?

Prireivai ove izvanredne knjige aforizama još sa prvom knjigom u ediciji Satirikom  ponudili su kamen:

„Kamen sa korica ove knjige dolazi kao zamena za biografije zastupljenih autora. Taj kamen je naš zajednii portret. Naša okamenjena misao. On je proizvod alhemiarskog angaovanja u stvaranju izvajanih misli. Usamljen i okruen belinom kao da u svakom od nas vidi Sizifa. Zadovoljstvo mi je da vam ga ponudim.“ (Slavomir Vasi)

 

Ovi aforistiari sifovski su kamen izgurali do etvrte knjige. Nadamo se da e i dalje to initi...

Na koricama IV knjige izvajanih misli prireivai nam nude nešto drugo...

 


 


„AFORIZAM JE TEST ZA ŠTELOVANJE UMA, a KAD GOD SE ISTORIJA PONAVLJA ZEMLJA MORA DA SE OBNAVLJA, bilo je i PIJ SOKRATE, DRAVA ASTI!, a sada, PAZIM ŠTA GOVORIM, TO JE MOJE DEMOKRATSKO PRAVO!!! „

 

 

 

 

slika

 

slika

 

 

  Copyright © MEDIVEST  

  vrh strane  

  Design by  NET 018  

  Kraljevića Marka 23,  18000 Niš,  tel: 018/45-22-933,  office@medivest-nis.com

 

Medivest

 

MEDIVEST NIŠ - www.medivest-nis.com

Design, štampa, izdavaštvo, reklamna galanterija, organizacija i opremanje sajmova - medivest, nis, srbija, serbia, design, dizajn, stampa, izdavac, reklama, galanterija, sajam, knjiga, izlozba, monografija