www.medivest-nis.com

MEDIVEST  •  www.medivest-nis.com   

Kraljevića Marka 23, 18000 Niš  •  tel: 018/45-22-933   

e-mail: office@medivest-nis.com   

Medivest

  NASLOVNA     O NAMA     GALERIJA     DEŠAVANJA     NOVOSTI     KONTAKT  

 

 

DESIGN

 

 

ŠTAMPA

 

 

IZDAVAŠTVO

 

 

REKLAMNA GALANTERIJA

 

 

ORGANIZACIJA I OPREMANJE SAJMOVA

 

 

CAR KONSTANTIN I NIŠ

 

 

CENOVNIK

 

 

NARUČIVANJE

 

Medivest

 

<< nazad

 

 

 

 

promocije peti dan sajma

 

slika

 

 

03.03.2012. godine

 

linija

 

Petog dana sajma promocije nakon dodele nagrada izdavaima odrali su Branislav Jankovi a nakon toga Velibor  Petkovi. Promocija Baneta Jankovia je bila interaktivna jer je publika bila zainteresovana o suštini knjige.

O knjizi

U zemlji punoj mitova, legendi, udne istorije (što tane - što nametnute), bapskih pria i  junakih pesama, jednostavno se nametnula tema starih srpskih ili slovenskih bogova, kako vam drago. Vekovno utanje o tome da su ovde  pre dolaska hrišanstva iveli ljudi sa bogatom i ivopisnom religijom, prepunoj bogova i boginja, dovelo je ljude do toga, da zdravim razumom i logikom,  poele da uju i drugu stranu od one „nemanjike“. Meu njima sam i ja, ne prihvatajui da istorija Srba poinje od  ove plemike kue.  Sve to, zainjeno tajnim društvima, kao neodvojivim delom kako prošlosti, tako i današnjeg vremena, okosnica je mog romana.  Ljubav koja se raa meu suprotstavljenim glavnim junacima, samo je jedan od antagonizama kojih je knjiga puna. Ovo nije knjiga one „druge strane“, ovo je  moja knjievna fikcija zasnovana na nekim istorijskim injenicama o kojima nam nisu priali niti nas uili u školi.  Ne tvrdim da su istinite jer bih time i sam upao u zamku stvaranja istorijskih dogmi od kojih sam pokušavao da pobegnem ali samim  tim što su drugaije od zvaninih informacija zasluuju da se o njima razmisli, pa po veri vašoj neka vam bude.  Volim da kaem da je ovo knjiga o nama, u svoj našoj bedi i svom našem sjaju. Bogovi i avoli su tu samo da nas podsete koliko smo slabi ili  jaki – istakao je Jankovi odgovarajui na pitanja posetilaca.                                                                   Moji  junaci plau, oni se plaše i drhte pred  zlom koje se pribliava. Nisu ni malo drugaiji od nas, ali ono što preko njih elim da poruim ljudima je da predaja nije rešenje. Vuk i Senka se ne predaju, bore se za ono u šta veruju pa bilo to pravoslavlje ili  paganizam , što i nije (ne traim da mi oproste na jeresi) toliko razliito.  Drvena kutija, ona koja uva Tajnu, centralni  je predmet  oko kojeg se vekovima vodi krvavi, skriveni  rat . Data je ljudima na uvanje  da bi proverila njihovu veru i hrabrost.                                    Knjiga bi po nainu pripovedanja i njenom završetku, barem prema dosadašnjim komentarima italaca,  morala da ima svoj nastavak. Iskreno, nisam je zamislio kao roman u nastavcima ,  njeno stvaranje je bilo moj oma nepoznatim, hrabrim ljudima i enama koji su se borili za nešto u šta veruju.  Ali, ostalo je toliko tema  u ovom narodu, od mitologije, religije i politike, da ne mogu da ostanem nem pred  njima. U ovoj i ovakvoj zemlji teme trae pisca, a ne on njih. Tajna iz knjige eka da se  otkrije  jer neotkrivena tajna  je  samo avet   koja   vrišti nad  ljudima koji je trae, uplašena da  je nee otkriti – istakao je autor na promociji knjige “O vukovima i senkama.” 

 

slika

 

 

 

 

Nakon ove promocije novinar  Velibor Petkovi je odrao neobipnu i zanimljivu promociju knjige UITELJ ZEN BUDALIZMA.

Na promociji su uestvovali lektor knjige Verica Novakov i Veljin prijatelj iz detinjstva Dragan Mirkovi. Knjiga sadri više kratkih pria, što fiktivno što faktiki iz ivota  Velje Petkovia.

citat autora:

„Svi autorovi pokušaji prosvetljenja, od rešavanja zen koana u vojnikoj mladosti, preko spoznavanja pravoslavnih i inih misterija, okonavali su u nevienim ‘budalaštinama’. Prie Velibora Petkovia su redak spoj apolonijskog i dionizijskog. Najbolje od svega je što on to ne zna!“

 

 

 

 

 

  Copyright © MEDIVEST  

  vrh strane  

  Design by  NET 018  

  Kraljevića Marka 23,  18000 Niš,  tel: 018/45-22-933,  office@medivest-nis.com

 

Medivest

 

MEDIVEST NIŠ - www.medivest-nis.com

Design, štampa, izdavaštvo, reklamna galanterija, organizacija i opremanje sajmova - medivest, nis, srbija, serbia, design, dizajn, stampa, izdavac, reklama, galanterija, sajam, knjiga, izlozba, monografija